Block – блокатор за сите сигнали на мобилните – за опуштање

29 април, 2020
Блокатор НАСЛОВНА

Кога навистина сакате да се исклучите од светот…

И амстердамскиот производ на дизајнерот Ернст Конинг му здосадила  со глобалната зависност од мобилните телефони, па затоа тој и неговиот претприемач Фабијан Сапту направија Блок – стилизиран алуминиумски резервоар во кој паметениот телефон може да биде привремено затворен за да не добива сигнали.

Блокот работи според принципот на кафезот Фарадеј, блокирајќи го електромагнетното поле на уредот. Конинг и Сапту велат дека се особено задоволни што го пронашле „противотровот“ на зависноста од паметни телефони благодарение на увидите од 19 век.