Twitter Story поинаков од оној на Instagram. Еве како ќе изгледа новата верзија

12 јуни, 2020
ca7b5a19-5b50-47be-9e03-62879a8ae02b-5e6085bd69920-760x400

Иако опцијата е сè уште во фаза на тестирање, таа е достапна за корисниците во Бразил и Италија. Сега корисниците ќе можат да ја користат Твитер верзијата „Story“ во Индија, а се очекува наскоро да се прошири и во други земји.


Сепак, не се приватни „приказни“, туку начин на „Твитер“ да им се овозможи на корисниците да споделуваат работи што се помалку достапни за светот. Секој може да го посети секој јавен профил на Твитер и да ги види „приказните“ на тие корисници со кликнување на нив. Како и со другите платформи, приказните се на врвот на екранот.