Да се допре дното, а да мислиш да останеш неказнет?!

1 мај, 2020
mk

Дното Македонско цел ден со електрични турпии се мачеше да го сквернави Кутлеш среде Скопје, но велат господ е еден ДНО МАКЕДОНСКО. Не оди нели?

Зарем мислат дека ќе останат неказнети? Колку пијан треба да бидеш за да посегнеш по своето, за да го надоиш туѓото? Или можеби грешам? Грешат? Можеби не е алкохолот толку халуциноген , за да можеш мирно ноќе да заспиеш без грам грижа на совест. И ќе стружат.. уште малку, но мора ВЕДНАШ да се прашаат што потоа?

Народот ќе ги казни за криминалот и злоделата, но господ за кичмата и историјата. Тоа верувајте нема да може ниту една турпија да го избрише.

Клетвата на мртвите, ќе се пренесе на неродените. А тогаш? Тогаш и господ бог НЕ ВИ ПОМАГA!