Што треба да го прашате вашиот гинеколог, доколку имате во план да забремените?

3 јули, 2020
ginekolog

1. Дали мојата здравствена состојба може да влијае на плодноста?

2. Како лекарствата кои ги примам ќе влијаат на плодноста?

3. Треба да ли почнам да пијам витамини или суплементи?

4. Треба ли да го променам начинот на исхрана, рутината за вежбање или пак некои други навики?

5. Треба ли да примам вакцини?

6. Дали треба да правам генетско тестирање?

7. Што треба да направам откако тестот за бременост ќе биде позитивен?