Baileys latte: На овој топол, кремаст, зимски коктел е тешко да се одолее. Еве како да го приготвите

10 декември, 2020
download


Состојки за 2 шолји

• 2 шолји еспресо

• 150 мл Бејлис

• 250 мл млеко

• цимет

• чоколадни трошки


Подготовка

1. Сварете го еспресото и измешајте го со Бејлис.

2. Загрејте го млекото, пената и дистрибуирајте рамномерно во две чаши. Потоа додадете половина од смесата Бејлис во секоја од нив.

3. Потоа ставете го преливот и уживајте додека е топло.