28 мај, 2020

Брзо се прави, а исчезнува уште побрзо од тањирот! 🙂

Состојки:

  • 1 пакување обланди
  • 100 грама чоколадо за готвење
  • 4 портокали
  • 200 грама путер
  • 20 грама желатин
  • 100 грама шеќер во прав
  • 1 лажица шеќер

Подготовка:

Истурете го сокот од портокалите во тава. Загрејте го на рингла и додадете го желатинот и лажицата шеќер. Кога ќе почне да врие, извадете го од шпоретот и мешајте често за да спречите да се направи кора.

Изметете го путерот и шеќерот во прав со миксер. Додадете ја изладена крема од сок од портокал и соединете ја со миксер.

Премацкајте ја првата обланда со филот и нанесете го вториот слој. Повторете го процесот со сите обланди, при што последната обланда да биде свртена нагоре со мазната страна. Премачкајте ја целата торта.

Топете го чоколадото над пареа и додадете малку масло. Оставете да се излади, а потоа премачкајте го одозгора.

Уживајте!

Остави коментар

Почетна // Eat & Drink Story // Чешка торта од обланди: Брза, крцкава и кремаста фантазија ?
Горе