Дали сте за превкусни и брзи брускети? Погледнете едноставен рецепт!

14 август, 2020
тртфх


Ви треба:

Печурки,

Стар леб,

Кисела павлака,

кашкавал или некое друго тврдо сирење по вкус,

кромид,

сол и зачини по желба


Подготовка: Измијте ги шампињоните и исечете ги на коцки. Количината зависи од тоа колку леб ќе користите. После тоа исчистете го кромидот на помали парчиња, а потоа длабоко испржете во малку масло. Кога кромидот ќе омекне и ќе започне да добие убава боја, додадете ги шампињоните.

Промешајте сè додека убаво не се зацрви сè. Додадете сол по вкус и неколку лажици кисела павлака. Добро измешајте, а потоа додадете рендан или ситно исечен кашкавал . Промешајте уште еднаш и нанесете со лажица на парчиња леб, што претходно го исековте. Наредете го лебот во сад за печење во кој претходно сте ја ставиле хартијата за печење. После тоа, печете на 180 степени, 15 минути.