Една „тајна“ изненадувачка состојка секогаш треба да се додаде во сосот од болоњезe – ќе бидете воодушевени!

23 ноември, 2020
d55b694ef0d55da767df

Болоњезе е класика меѓу сосовите тестенини.Лесно се подготвува и може да се зачини на различни начини.

На пример, со оваа неверојатна тајна состојка.

Стандардни состојки за вистински италијански сос од болоњезе се мелено месо, концентрат од домати, кромид, моркови, црвено вино, целер, лук и сецкани домати.

Сепак, покрај задолжителните состојки за болоњезе, има уште неколку совети и трикови за да го направите сосот уште повкусен. Една од нив е оваа генијална и изненадувачка состојка.

Оваа состојка треба да се става во секој сос од болоњезe. Изненадувачка и неверојатно ароматична состојка што повеќе не треба да недостасува кај овој омилен италијански сос е – цимет! Зачинот е совршено надополнување на обилниот сос.

Циметот дава ароматичен и малку сладок вкус и го прави сосот посебен. Во најдобар случај, треба да се готви лесно неколку часа за да се добие целосна арома. Значи, едноставно ставете стапче цимет во сосот да се готви еден час, а потоа извадете го по готвењето.

Ако дома имате само цимет во прав, тогаш додајте малку цимет во сосот на крајот на готвењето. Ако забележите дека циметот е речиси незабележлив за време на оброкот, додадете повеќе следниот пат. Ќе видите колку ќе биде повкусен овој сос во иднина!

escort - Korsan taksi