Еве како можете да го замените белиот шеќер во рецептите

25 април, 2020
cime-mozete-da-zamenite-beli-secer-640x427

Речиси секогаш имате шеќер во кујната, но има и моменти кога печете торта или малку слатко тесто и веќе сте го започнале процесот и сте сфатиле дека немате шеќер. Што да направам тогаш? За среќа, замената на шеќер има многу. И, можеби ќе откриете дека вашето омилено слатко е подобро со кафеав шеќер или друга друга замена. Овие се најдобрите замени за белиот шеќер:

Кафеав шеќер

Тој е наједноставната замена за белиот шеќер. Можете да користите светло или темно кафеав шеќер како замена. Таа е идеална замена за потемни колачи со повеќе карамелен вкус, што е одлично за колачињата со чоколадо, но не е идеална замена за колачи. Една лажица кафеав шеќер менува една лажица бел.

 Кокос шеќер

 Може да го користите и како замена за белиот шеќер особено во колачиња и леб. Кокосот шеќер е посув од кафеавиот или белиот шеќер, што го прави одличен за колачи. Една лажица шеќер од кокос го менува една лажица белиот.

Шеќер во прав

Можете исто така да користите шеќер во прав за да замените до 2 чаши бел шеќер, користејќи 1 3/4 чаши шеќер во прав за секоја чаша шеќер. Оваа замена е најдобра за колачи и мафини. Избегнувајте шеќер во прав, ако е можно, за рецепти за кои е потребно путер и шеќер да се комбинираат заедно.