13 август, 2020

Потребни состојки:

500 гр компири

3 варени јајца

200 мл јогурт

100 мл. млеко

4 чешниња лук

кашкавал

сол и бибер

Подготовка:

Премачкајте ја тавата со многу масло. Исечете ги компирите на парчиња, а потоа додадете сол и бибер и додадете малку масло. Измешајте. Наредете половина од компирите на дното, а потоа исечете ги варените јајца на кругови, посолете ги. Наредете го другиот дел од компирите одозгора. Изматете го јајцето во сад, додадете 30 мл јогурт, масло и млеко и добро измешајте. Истурете компири и изрендајте кашкавал одозгора. Печете на 210 степени околу 50 минути.

Остави коментар

Почетна // Eat & Drink Story // „Француски компир“, ваков сеуште не сте пробале!
Горе