„Француски компир“, ваков сеуште не сте пробале!
2 јули, 20200
Потребни состојки:
500 гр компири
3 варени јајца
200 мл јогурт
100 мл. млеко
4 чешниња лук
кашкавал
сол и бибер
Подготовка:
Премачкајте ја тавата со многу масло. Исечете ги компирите на парчиња, а потоа додадете сол и бибер и додадете малку масло. Измешајте. Наредете половина од компирите на дното, а потоа исечете ги варените јајца на кругови, посолете ги. Наредете го другиот дел од компирите одозгора. Изматете го јајцето во сад, додадете 30 мл јогурт, масло и млеко и добро измешајте. Истурете компири и изрендајте кашкавал одозгора. Печете на 210 степени околу 50 минути.