Хот догот со “лепче” од кисела краставичка е вистински хит!

21 мај, 2020
хот дог

Многумина од нас се изнајадоа месо за време на карантинот, притоа дозволувајќи си ги сите омилени грицки колку што сакаме и кога сакаме без некој да ни каже да престанеме.

Но како што мерките почнуваат да се олабавуваат, сите ќе му го покажеме на светот вишокот на килограми кој сме си го создале сами.

Време е да се преземе нешто. За почеток, да ги намалиме јаглехидратите. Но тоа не значи дека треба сосема да се откажеме од омилената храна.

Еве еден рецепт за хот дог кој е помалку ужасен, а ги содржи сите работи потребни за хот дог, со исклучок на лепчето.

Можеби сте чуле за хот дог без лепче и порано, но сега готвачките гуруа се искачиле едно ниво погоре и наместо да не ослободат комплетно од лепчето, тие го претставиле лепчето од кисела краставица.

Земете ја најдолгата краставица, пресечете ја на половина по должина, ставете ја виршлата внатре и прелијте со омилените сосови.

И вкусниот хот дог е готов!