Колачи полнети со чоколадо! Вкусни колачиња во домашна верзија!

27 декември, 2020
макарус

Состојки:

5 белки

100 гр шеќер

180 гр мелени бадеми

260 гр шеќер во прав

3 или 4 кесички боја за храна

За фил:

200 гр чоколадо

100 мл слатка павлака

половина лажица темен рум

Подготовка:

Прво измелете ги бадеми и просејте ги. Ставете шеќер во прав. Изматете ги белките, додадете шеќер, боја во прав, потоа бадеми и шеќер во прав кои можете да ги мешате со процесор за храна. Подгответе два плех и обложете ги со хартија за печење. Ставете ја смесата во вреќа со шприц со горниот дел отсечен, испрскајте ги колачињата и оставете ги да се исушат најмалку 40 минути.

Печете ги на 150 степени 13-15 минути. За филот загрејте ја слатката павлака и румот додека не зовријат, па додадете ги во садот со скршеното чоколадо. Покријте и оставете да се стопи. Кога ќе се олади, истурете во шприц и нанесете на ко.

Уживајте!

escort - Korsan taksi