Малку имагинација, желба и труд: Направете неодоливи еднорози од велигденски јајца

14 април, 2020
jajca 1
Со помош на фломастер, малку хартија и лепак, можете да ги претворите јајцата во прекрасни еднорози што ќе украсат секоја празнична трпеза.

Постапка:

1. Купете шест бели јајца и половина обојте ги во светло розeва боја.

2. Со фломастер нацртајте очи со трепки.

3. Преклопете парче златна хартија за да добиете рог, а потоа залепете го на врвот на јајцето.

4. Залепете неколку поефектни апликации околу рогот, како што се минијатурни рози.

5. Ставете ги јајцата – еднорог во кутија и ставете ги на  празничната маса или на друго видно место.

Во Инстаграм видеото на германската блогерка Мадмиселком, чекор по чекор можете да видите како се изработуваат овие спектакуларни велигденски јајца: