Направете јапонско кафе кое ќе ве разбуди, но и ќе ве освежи

19 јуни, 2020
пол

Иако постојат покомплицирани методи за подготовка на ваков вид кафе, каде гравчето кафе се подготвува во машините предвидени за оваа намена, ова можете да го направите и дома.

Се работи за филтрирано кафе, но со многу мраз. Иако постојат покомплицирани методи за подготовка на ваков вид кафе, можете да го направите овој вид кафе со прибор од кујна што го имате дома.

Состојки:
30 грама мелено кафе
165 грама мраз
3,3 децилитри вода

Подготовка:


Ставете го мразот во голем бокал. Загрејте ја водата да биде топла, но не и да зоврие. Вметнете го филтерот што се користи за кафе во машината. Ставете ја инката на бокалот. Ставете кафе во филтерот и полека истурете врела вода . Филтрираното кафе на дното на бокалот ќе се измеша со мразот. Оваа варијанта е одлична со или без млеко.