Неодоливи јужни деликатеси на вашата омилена актерка

21 април, 20200
reese

Познатата добитничка на Оскар не е само одлична актерка, туку и одлична готвачка која обожава да споделува рецепти со своите фанови, од кои некои биле во нејзиното семејство со генерации. Во својата книга ‘Whiskey in a Teacup’, талентираната дама од Луизијана сподели бројни рецепти и совети за да ги направите вашите оброци вкусни, како и незаборавни домашни забави што сите ќе ги раскажат долго време.

Господар на јужната кујна беше бабата на Рис, Доротеја, чија салата од пченка и домати (рецепт достапен на интернет) оди одлично со ова крцкаво пржено пилешко што Рис Витерспун е среќна што го готви со семејството.

Рецепт:

-1 кг пилешки батаци без коски

-8 цели пилешки батаци

-1 л јогурт

-сол, свежо мелен црн пипер

-2 чаши брашно

-1 лажица лук во гранули

-1 лажица кромид во гранули

-1 лажица мелено масло за пржење

-слатка пиперка

Во голем сад измешајте ги пилешките батаци со јогурт, 2 лажички сол и 1/2 лажичка бибер. Покријте и ладете ги преку ноќ. Извадете го пилешкото од маринадата и исушете го со хартиена крпа. Во голема чинија измешајте ги брашното, лукот во гранулите, кромидот во гранули, биберот, лажицата сол и лажичката бибер. Во длабока тава, загрејте го маслото на 160 ° C.

Премачкајте го пилешкото во мешавина од брашно и зачини и истресете го вишокот брашно. Пржете го пилешкото повремено превртувајќи ги парчињата околу 10 минути до 15 минути. Ставете го прженото пилешко на хартиена крпа за да ја исцедите вишокот маснотии. Послужете топло или на собна температура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *