Пробајте го веднаш овој рецепт за пилешко, ќе ни бидете благодарни!

10 ноември, 2020
unnamed

Состојки:

2 парчиња пилешки гради

2 лажици путер

лажица сенф

1/4 свеж магдонос

1/4 пиперки

сол и црн бибер

40 гр трошки од леб

1 јајце

2 лажици пармезан

Исечете ги тенко пилешките гради. Премачкајте ги со сенф, сол и црн бипбер. Исечете го путерот на 4 парчиња и ставете по еден на секое парче месо и превртете го и прицврстете со чепкалки за заби. Ставете ги шницлите во изматени јајца, а потоа во трошки од леб измешани со пармезан. Оставете ги шницлите во фрижидер десет минути. Извадете ги шницлите од фрижидерот, натопете ги повторно во јајцата и трошките и пржете ги десет минути на врело масло. Послужете со пире од компири или зеленчук