Чоколадна торта МИКАДО со розен кора: БОГАТ вкус и не се ПЕЧЕ (РЕЦЕПТ)

26 август, 2020
torta

Вкусна чоколадна торта која е лесна за приготвување, а нуди неверојатно слатко уживање

Состојки:

  • пакување розен кора
  • 3 жолчки од јајца
  • 250 гр шеќер
  • 150 гр млеко во прав
  • 100 мл млеко
  • 250 гр путер
  • 4 лажици какао во прав
  • 50 гр чоколадо

Подготовка:

Изматете ги жолчките со шеќерот. Најизменично додавајте млеко во прав и млеко, мешајќи за да јсе соедини смесата.

 Додајте го какаото во прав низ сито и промешајте целосно да се соедини смесата.

Варете додека кремот не згусне, но внимавајте да не зоврие.

Промешајте постојано.

Оставете да се излади целосно.

Измешакте го путерот, а потоа полека додајте го зготвениот чоколаден крем. Филувајте ја кората, намачкајте ја тортатата, а потоа посипете со рендано чоколадо и добро изладете.