Компири во лушпа и шампињони со кашкавал: Подгответе вкусна вечера дури и ако не знаете да готвите!
Ако не знаете што да јадете за вечера, и не поминувате часови во кујната, ова е одличен предлог. Тие се прават брзо, лесно, неверојатно се вкусни и се плус здрави (особено ако изберете билно сирење).
Потребен ви е пакет печурки, неколку поголеми компири, кашкавал и сол. Прво, добро измијте го зеленчукот. И потоа ставете ги печурките во сад, додајте сол, измешајте добро, и потоа распоредете ги на плехот за печење. Исечете го компирот на половина, додајте го во тавата и потоа посолете. Можете да ставите некои други зачини над неа.
Печете на 150 степени околу дваесет минути, а потоа ставете кашкавал врз печурките и вратете се во рерна уште десет минути. Извадете ги компирите со вилушка за да проверите дали се подготвени. Ако е мек, компирот е подготвен. Вакво нешто можете да послужите како додаток или да го јадете одделно, а тоа оди прекрасно со кремсир, ајвар или производи од суво месо.