Најсочно пилешко во рерна: Рецепт за бело месо полнето со крем и спанаќ!

9 октомври, 2020
пилешко

Ако не сакате да поминувате многу време во кујната, тогаш ова е идеален рецепт за вас.

Состојки:

-3 парчиња бело пилешко месо
-маслиново масло
-пушена пиперка
-лук
– сол,бибер


За полнењето:

-150 гр А Ла кајмак (или сирко)
-1 лажица мајонез
-грст спанаќ
-бибер, сол
-пармезан
-лук


Подготовка:
Истурете маслиново масло, зачини над белото месо и тријте сè добро. Потоа исечете го месото на половина, но не до крај, формирајќи џеб. Измешајте ги сите состојки за полнење и пополнете ги џебовите. Месото ставете го во стаклен сад претходно намастен со путер (или маслиново масло). Ставете го во рерна на 200 ° C 25-30 минути.

Пријатно!