Неодоливо вкусни нутела колачи: Совршен рецепт за овие денови!
9 декември, 2020
Состојки
• 250 гр брашно
• 200 гр шеќер во прав
• 5 јајца
• 1 ванилин шеќер
• 30 гр какао во прав
• 1 лажица прашок за пециво
• 1/8 л масло
• 2 пакувања шлаг
• 1 тегла Нутела (мала)
Подготовка
1. Загрејте ја рерната на 220 степени. Одделете ги белките од жолчките и изматете ги белките. Потоа ставете го снегот во фрижидер.
2. Изматете ги жолчките со шеќер, ванилин шеќер и вода. Постепено додавајте го маслото. Измешајте брашно, какао и прашок за пециво, додадете ја смесата со жолчка и измешајте. Конечно, промешајте го снегот.
3. Печете го колачот околу 15 минути на 200 степени (горе / долу) и оставете го да се излади (по можност еден ден).
4. Се меша шлаг и се става над тортата.