Неверојатно вкусен зимски колач без печење!

18 ноември, 2020
gfhjkfdsdfgh


Оваа неверојатно кремаста торта ќе ја направите многу брзо и лесно. Мора да стои во фрижидер некое време за да добие цврста конзистентност. Ние едноставно го обожаваме овој рецепт и претпочитаме да уживаме во парче од оваа слатка торта со кафе или топло чоколадо.

Состојки за бисквит:

• 85 гр путер

• 200 гр бисквити

За кремот:

• 2 лажички цимет

• 250 гр сирење маскарпоне

• 500 гр урда

• 400 гр крем за шлаг

• 1 пакет ванилин шеќер

• 1 пакет инстант желатин

• 100 гр шеќер во прав

Подготовка

1. Исечете ги бисквитите (на пр. Во миксер) и измешајте со стопениот путер. Потоа дистрибуирајте рамномерно на дното на тркалезниот калап (со дијаметар околу 26 см) и добро притиснете. Потоа ставете го во фрижидер.

2. Изматете го кремот во шлаг. Оставете го делот за украсување на крајот. Измешајте во сад маскарпонето, шеќер во прав, урда, ванилин шеќер, цимет и желатин. Промешајте го преостанатиот шлаг во смесата.

3. Се шири крем сирењето над бисквитот и се изедначува. Изматете го шлагот како украс на тортата.

4. Оставете ја тортата во фрижидер преку ноќ. Ако сакате, можете да искршите повеќе бисквити со шпатула и да ги наросите на тортата.