Raffaello cheesecake со бисквити: Торта која се прави без печење!

28 ноември, 2020
045ca64ea384b7ec84d5d7375a1c71a3

Чизкејкот „Рафаело“ со вкус на бисквити многу потсетува на познатиот десерт „Рафаело“, но бисквитот во вториот дел од кремот е она што е најдобро за нас во оваа торта. Всушност, комбинацијата на сè е совршена! И затоа, не чекајте и направете ја вашата копија од ова слатко совршенство што е можно побрзо;

Состојки за подлогата:

300 гр бисквити

180 гр путер

Состојки за кремот:

500 гр крем сирење

500 мл крем за готвење

60 гр кокос

60 гр мелени бисквити

Состојки за прелив од карамела:

6 лажици шеќер

3 лажици павлака

Други состојки:

250мл шлаг

Подготовка:

За основата измешајте мелени бисквити со стопен путер. Притиснете ја добиената мешавина во плех за торта со дијаметар од 24 см. За кремот, измешајте го кремот за готвење во цврст шлаг. Во крем сирењето додадете го шлагот и убаво измешајте со миксер. Поделете ја смесата на два дела. Во едниот дел додадете кокос, во другиот дел додадете мелени бисквити. Прво наредете ја кокосовата крема на релјефната основа, а потоа и кремот за бисквити. Нанесете шлаг над сè. Чувајте го во фрижидер додека подготвувате прелив од карамела. За прелив од карамела, растворете го шеќерот во мал сад додека не стане целосно темна боја на карамела. Не го правете ова на силен оган за да не ви изгори шеќерот кога ќе се стопи. Ставете 3 лажици кисела павлака на така добиената карамела и, мешајќи на тивок оган, оставете ги сите кристали од карамела да се стопат. Изладете на собна температура со повремено мешање. Украсете ја тортата и послужете

escort - Korsan taksi