Торта со лимон – лесна и сочна!
Освежете се со ова миризливо и вкусно задоволство!
Овој десерт се подготвува без напор, а освежителниот вкус ќе ве задоволи во топлите септемвриски денови.
Состојки
4 јајца
200 грама шеќер
140грама путер
200 грама пченкарен скроб со арома на лимон
1 вреќа прашок за пециво
1 лажица екстракт од лимон
кора 1 лимон
100 грама бело чоколадо
50грама печени ореви
путер и брашно за подмачкување на тавата
Подготовка:
Соединете ги јајцата и шеќерот. Додадете стопен путер, мешајќи редовно.
Додадете пченкарен скроб, екстракт од лимон, прашок за пециво и рендана кора од лимон. Нежно размешајте.
Истурете ја смесата во мермерна тава за торта со подвижно дно. Пред-подмачкајте ја тавата со путер и посипете со брашно.
Загрејте ја рерната на 180 ° C и печете ја тортата 25 до 50 минути.
Дали планирате да ја пробате оваа освежителна торта?
Извадете ја тортата. Оставете да се излади и посипете со бело чоколадо. На крај посипете ја тортата со сецкани ореви.
* Посочената температура се однесува на случаи кога се користи функцијата на вентилаторот. Ако се користи обична печка или функцијата на вентилаторот не е достапна, печете го садот на 200 °.