Рум куглички – Аткинисова диета!

16 октомври, 2020
рум куглички

Потребни намирници:

Состојки:
-1 чаша брашно од бадем (најдобро без кожа)
-½ чаши какао
-2 лажици путер, стопен на собна температура (иако може да биде во пламен)
-1 лажичка екстракт од ванила
-2 лажици екстракт од рум
-засладувач – околу ½ чаша слезина или некој друг – или течност околу 1-2 лажици (по избор, бидејќи е прилично слатка)

Начин на подготовка:
Измешајте ги сите суви состојки во сад.Додадете ванила.
Ако засладувачот е течен, додадете го полека.Направете топчиња.
Количината на јаглехидрати зависи од големината на топчињата: 17 топки се околу 1 грам јаглени хидрати.

Пријатно!