Трикот за најубавата лимонада цело време ни беше пред нос: Како не се сетивме на ова порано?

9 септември, 2020
limunada-830x0

Никогаш поедноставен трик.

Еден корисник на Твитер објавил фантастичен совет што го научил од еден српски готвач.

Сè што ви треба за лимонадата од соништата е калап за мраз!

Имено, прво исцедете 3 лимони (додадете шеќер по желба) и поделете го лимонот во калап за мраз. Ставете го во замрзнувач и секој пат кога сакате да пиете лимонада, истурете чаша вода и додајте две коцки мраз.

Веднаш штом ќе се стопи мразот, ќе добиете ладна и свежа лимонада на работа!