Трудот се исплати! Карамелизирани кременадли, толку се добри што постојано ќе сакате да ги правите!

1 јули, 20200
кременадли

Состојки:

  • 800 гр кременадли без коски
  • 4 лажици соја соц
  • 2 лажици шеќер
  • 2 лажици пченкарен скроб
  • Лажица кинеска мешавина од зачини
  • 2 лажици масло
  • Сол, бибер

Подготовка:

Ставете го кременадлите во чинија, прелијте ги со соја состот, добро помешајте ги и оставете да остстојат 10 минути.

Во меѓувреме, измешајте ги шеќерот, пченкарниот скроб, кинеската мешавина од зачинки и по половина лажичка сол и бибер, па со добиената смеса измачкајте ги кременадлите. 600

Послужете додека е топло, со печен компир и салата по избор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *