Виетнамско ладно кафе, идеално за топлите летни денови.

13 јуни, 2020
нјијијфвфв

Засладеното кондензирано млеко е тајната состојка на виетнамското ладно кафе. Се препорачува да изберете посилно кафе кое ќе ја балансира сладоста на млекото. Дури и ако не сте претерано љубител на кафе, можете да направите комбинација со црн чај и подеднакво да уживате во врвното летно освежување.

СОСТОЈКИ: Потребно за 4 шолји кафе:

4 чаши кафе по ваш избор, оладено

млеко

мраз

1 пакување кондензирано млеко – околу 400 g ПОДГОТОВКА: Ставете кафе во чашите за сервирање, потоа мраз и обично млеко, и на крај засладеното кондензирано млеко. Промешајте нежно и додадете малку повеќе кондензирано млеко.