Најдобриот кардио трениг кој можe да го правите во својот дом!

1 април, 2020
Најдобриот кардио трениг кој можe да го правите во својот дом!

Ви го претставуваме ова 30-минутно HIIT кардио кое ќе ви помогне да останете фит, дури и кога сте дома.

Овој тренинг се состои од неколку различни вежби кои влијаат на целото тело. Ова е одличен кардио тренинг кој ќе ви помогне да го активирате телото и да бидете добро уморни и испотени. Покрај тоа што ќе изгубите многу калории со овој тренинг, ќе ја зголемите и вашата сила и издржливост на целото тело.

Добрата работа во врска со овој тренинг е што не бара од вас да поседувате справи или дополнителна опрема, така што ќе биде многу корисно за сите лица кои, заради итни случаи и ситуацијата со вирусот, не се во состојба редовно да вежбаат и да ги посетат теретаните.

Бидејќи станува збор за HIIT кардио, а тоа се заснова на согорување на доволно калории за краток временски период. Во повеќето случаи, губењето на тежината се постигнува со правење на некои кардио вежби со умерено темпо за подолг временски период. На пример, многу луѓе трчаат еден час и така губат телесната тежина, но HIIT кардио е наменето за луѓе кои не сакаат да трошат премногу време на ваков тренинг.

HIIT кардиото може да трае од 5 до 35 минути во зависност од вежбите што ги правите. Она што треба да запомните е дека со овој тренинг, сите вежби се прават со најголем интензитет. Ова го зголемува бројот на согорени калории.