Сите го тепале Меси и му се заканувале дека ќе го убијат: братучед на Лајонел открива страшни детали од детството на славниот фудбалер!

15 мај, 2020
меси

Не постои љубител на фудбалот кој нема да го стави Меси на прво или второ место за најдобар играч на светот.

Асот на Барселона најмногу го привлекува вниманието зарди неговата непредвидлива игра, но и заради тоа што е понизок од сите негови колеги. И токму висината му била проблем во младите денови.

Неговиот братучед, исто така фудбалер, се присетува какви маки имал младиот Лео кога требал да игра фудбал со врсниците. А тоа било тешко, бидејќи сите деца кои играле биле повисоки од него. Еднаш дури и му рекле да излезе од игра затоа што ќе го убијат. Сите го тепале, или се обидувале да го повредат во играта, но тој сам успеал да се избори со нив.

А еден ден, кога Меси имал осум години, неговиот братучед бил сведок на таква неверојатна игра, која ги импресионирала сите и која дефинитивно му го одредила патот во животот.

Ако постои “дамка” во кариерата на Меси, тоа е фактот дека не му оди баш со репрезентацијата, а една од неговите најголеми желби е да заигра за Њуелс. Којзнае, можеби желбата еден ден ќе му се оствари…