Ако на вашиот партнер му пречат овие работи, време е за крај!

11 мај, 2020
врска

Ниту една врска не е совршена. Кавги и несогласувања има дури и во најхармоничните врски.

Сепак, не се сите кавги здрави, особено кога партнерот ви упатува критики кои имаат негативно влијание на вашиот однос и на вас лично.

Овие критики треба да го вклучат алармот дека партнерот сака да манипулира со вас.

Изглед

Критикувањето на физичкиот изглед на партнерот или партнерката не е воопшто пожелно.

Семејство

Ако сте во врска со партнер кој го критикува вашето семејство, тогаш треба да размислите како се чувствувате заради тоа и каков ефект имаат коментарите врз вас.

Карактеристики

Не можете да го промените начинот на кој сте воспитани и животните искуства кои ве обликувале во личност каква што сте денес. Кога ќе сфатите дека не сакате да се видите или слушнете со партнерот затоа што ве критикува, тогаш време е да промените нешто.

Кариера

Доколку вашиот партнер ве понижува заради кариерата, без разлика дали сака да сте побогати или не ја поддржува вашата работа, тоа е исто така знак за тревога.

Најлошо е ако парнерот ви кажува дека не сте доволно успешни и дека не заработувате доволно средства за неговите потреби.