Дали е можно тоа да и се случи во 21 век? Невестата ја откажа свадбата поради СКАНДАЛОЗНОТО барање на неговите родители!

19 септември, 2020
свадба

Невестата донесе тешка одлука и ја откажа својата венчавка откако нејзиниот татко го откри барањето што семејството на нејзиниот партнер го постави зад неа.

Таткото рече дека неговата ќерка неодамна се верила и дека отсекогаш го сакал нејзиниот вереник, кого до неодамна го сметаше за љубезен и скромен.

Меѓутоа, кога тој беше заедно со семејството на избраникот на неговата ќерка на неколку наврати, тие секогаш имаа многу чудни забелешки. “Не знам зошто работи, зарем тоа не е работа на нејзиниот сопруг? Нејзина работа е да се грижи за децата”, рекоа тие.
Додека невестата се подготвувала за венчавката, семејството на нејзиниот вереник го поканило само нејзиниот татко на состанок.
Тие му побараа мираз и рекоа дека девојчето нема да работи откако ќе се омажи. Таткото беше шокиран од фактот дека некој бара мираз во 2020 година, а исто така знаеше дека неговата ќерка сака да продолжи да работи.

“Почна да плаче велејќи дека не знае дека нејзиното момче е сексист. Ме праша што да правам, а јас и реков дека не е принудена и може да се откаже од бракот ако сака. Таа ја откажа венчавката и сега ме напаѓаат нејзиниот поранешен свршеник и неговото семејство. Не ми е важно, само среќата на мојата ќерка е важна за мене “, рече таткото.