Хит на Нетфликс: Возрасните се натпреваруваат во игра што ја обожаваа како деца

24 јуни, 2020
netflix

После две седмици, што ги помина на врвот на топ-листата на Нетфликс, серијата „13 причини“ e заменета со ново-шоу „Дното од лава“. Во Соединетите американски држави, се искачи на врвот на листата за гледаност за само неколку дена откако стана достапен за гледање онлајн минатиот викенд.

Оваа интерактивна игра има едноставна намера – неколку натпреварувачки тимови мораат да замислат дека лава тече на подот и се натпреваруваат едни со други со движење низ неколку простории користејќи столови, завеси, па дури и лустери. На кратко, возрасните се забавуваат со игра што сите ја играле како деца, па очигледно е дека популарноста е придонесена од силна носталгија.

Филмската драма „13 причини“ се задржа на врвот на листата од премиерното емитување на 5 јуни, покасно водството го превзема филмската комедија „Space Force“. Документарната серија „Тигарскиот крал“ остана на водечката позиција најдолго време, бидејќи беше на врвот 27 дена.