Меланија или Иванка? Која миленичка на Трамп е повлијателна?

19 јуни, 2020
ујкм


Меланија и Иванка Трамп не го кријат своето ривалство уште од првиот ден од мандатот за претседател на Доналд Трамп. Медиумите објавија дека Меланија не ја толерира особено прекумерната амбиција и желбата на Иванка за моќ. Иако на почетокот на претседателската кариера, Иванка беше секогаш со нејзиниот татко, тоа се промени малку подоцна. Мери Џордан, новинарка за „Вашингтон пост“, во својата биографија која ја освои наградата „Пулицер“ напиша за односот на Мелани со Иванка, како и многу други тајни скриени од претседателското семејство.

Кога Доналд мораше да се пресели во Белата куќа, Меланија реши да остане со нивниот син Барон во нивниот пентхаус во Њујорк. Во тој момент, таа работеше на промена на превентивниот договор во кој сакаше да ја обезбеди иднината на својот син.


За тоа време, Иванка Трамп беше номинирана како советник на претседателот. Во истиот момент, парите што беа наменети за вработените први дами беа насочени кон Западното крило, со кој управуваше Иванка. Како што наведува Мери Џордан во својата книга, Иванка наводно апелираше Канцеларијата на Првата дама да се преименува во Прва семејна канцеларија.