МОРБИДНО ВИДЕО (18+): Негувателка со сунѓер задушила мало детенце. Причина – премногу плачело

5 јуни, 2020
video

Полицијата во Украина ја испитува сомнителната смрт на едногодишно девојче што се случила на 29 мај во нелегална градинка во градот Запорожје. Негувателката им се јавила на родителите на малата Олесија за кратко време откако ја оставиле во градинката и им соопштила дека го ставила девојчето на спиење, но забележала дека девојчето престанало да дише.

Меѓутоа, подоцна се појавиле снимки од безбедносната камера на кои се гледа дека негувателката го удавила детете додека се обидувала да го спречи да плаче.

Според украинските медиуми, девојчето било оставено во градинката од нејзината мајка околу 9 часот, а брзата помош изјавила дека детето починало во 10,45 часот. Точната секвенца на настаните сè уште е утврдена, но истрагата покажала дека негувателката го удавила детето затоа што плачело без престан. Имено, девојчето претходно било каснато на ногата од друго дете додека се расправале за

Девојчето плачело поради болката од загризот, а на видеото се гледа како негувателката ја крева во кревет, ја погледнува ногата, а потоа и врзува сунѓер со шамија околу вратот за да ја остави да спие, иако детето се уште е вознемирено.

Се верува дека девојчето имало проблем да дојде до воздух, почнало да повраќа во паника, а потоа и дека секретот го аспирирала од стомакот во белите дробови немајќи можност да го исфрли, бидејќи устата и била затворена со сунѓер.

Набргу после тоа, воспитувачката ја нашла мртва, но свесна дека камерите ќе покажат што и претходи на трагедијата, почнала да ги брише снимките. Сепак, таа не го избришала клучното видео на кое се гледа како врзува „перница“ околу вратот на девојчето.