Овој психолошки тест открива многу за вашите емоции: Изберете фигури и откријте што значат!

11 септември, 2020
психооооооооооо

Секоја од овие 20 фигури крие некаква емоција.

Тестот, развиен од британскиот психолог во однесувањето, Пип Вилсон, открива многу за емоциите што се кријат во вас.

Погледнете ја внимателно оваа фотографија и изберете две фигури.

Пронајдете ги двете фигури кои најмногу ги сакате и најмалку.

Одвојте една минута добро да ги разгледате сите бројки и не читајте го текстот додека не донесете конечна одлука.

Спремен?

Ако вашиот избор е 1, 3, 6 или 7: Вие сте исклучително решителни. Нема тешки пречки за вас.

Слики 2, 11, 12, 18 или 19: Вие сте добронамерна личност и секогаш одвојувајте време за вашите најблиски кога им требате. Имате суптилни социјални вештини, па луѓето сакаат да бараат совет од вас.

Слика 4: Вие сте многу постојан и упорен. Не е проблем за вас ако е цената што треба да ја платите за вашиот успех. Вие многу добро знаете дека патот до успехот не е лесен, но подготвени сте за секој предизвик.

Слика 5: Често сте уморни и немате енергија. Дали некогаш сте почувствувале страст за нешто? Треба да пронајдете нешто што ве интересира.

Слики 13 и 21: Срамежливи сте и чувствувате голем притисок кога треба да комуницирате со странци. Потребна ви е една личност на која можете да се потпрете.

Слика 8: Вие сте вистински сонувач и тоа воопшто не ве вознемирува. Вашата имагинација е често „скапоцен камен“ во работа во групи.

Слика 9: Вие сте многу весела личност, која сака да се забавува.

Слика 10 или 15: Вие сте многу благодарни за сè што имате. Задоволни сте од моменталниот живот, и мислите дека се е таман.

Слика 14: Дали се чувствувате истоштено? Ако чувствувате дека ви треба некој да ве сослуша, или само да разбуди некои емоции во вас, обратете се на вашите најблиски за поддршка.

Слика 20: Имате самодоверба. Имате карактер на лидер уште од мала и сакате луѓето да ве слушаат. Сепак, ова им отежнува на другите да се приближат до вас. Учењето како понекогаш да се опуштите ќе ви го олесни тоа.

Слика 16: Можеби сте уморни од тоа да мора да поддржувате некој друг.

Слика 17: Уживате да бидете разгалени од другите.

Човекот по природа има многу сложен ум.

Овој тест открива само некои моментални емоции што можеби не сте ги забележале во себе досега.

Се надеваме дека ви помогна да откриете малку повеќе за вашата личност.