Решете го тестот и ќе сфатите каков вид на тренинг е идеален за вас

27 септември, 2020
dreamstime-m-184724541

1. Додека планирате одмор, би сакале:

а) отидете некаде сами да одморите и / или да разгледате малку

б) посетите пријател или одите на романтичен одмор со партнер;

в) одите некаде со семејството каде што секој ќе најде нешто;

г) одите на крстарење, групно патување, изнајмите ски колиба или вила со неколку пријатели.

2. Кога добиете лоши вести од вашиот лекар, вие:

а) ги чувате за себе;

б) споделувате чувства со личност од доверба;

в) ја кажувате веста на најблиските пријатели и семејство за да ве поддржат;

г) кажувате на сите да разберат низ што минувате и да ви понудат решенија.


3. Ако барате нова работа, би сакале да бидете:

а) претприемач со иновативен производ кој тоне или плива по сопствени заслуги;

б) партнер во почитувана компанија за да имате поддршка, но и многу независност;

в) дел од внимателно одбран тим кој е врвен во својата работа;

г) водач на тимот во голема компанија со големи ресурси и престижни проекти.

pixabay.com

4. Ако можете да изберете нешто од ова, за Нова година би сакале:

а) се преправаме дека не е празник;

б) да одите на состанок со посебно лице;

в) славите со мала вечера со пријателите;

г) одите на главниот плоштад

Решенија: Ако сте одбрале одговор два или повеќе пати: а) соло, б) партнер, в) група, г) тим.

Можете да изберете независна активност како пливање, да играте тенис со некого, да се запишете во тренерска група за голф или да се зачлените во хокеарски тим. Многу спортисти сакаат да бидат дел од тим, а чувството дека се цени нивниот придонес го подобрува и резултатот. Таму ќе најдете и нови пријатели со исти интереси. Но, некои претпочитаат да се натпреваруваат со самите себе. Соло играчите кои се конкурентни можат да бидат најсреќни како главни играчи во тимот, затоа имајте го тоа на ум. Дали ќе бидете соло или во група, зависи и од логистиката. На пример, дали можете да се мотивирате и да скокате на велосипед или ви е полесно ако знаете дека целата група смета на вас во фудбалот. Ако вашите одговори се меѓу нив, пробајте спорт со опции, на пример, можете да возите велосипед сам, со пријател, но исто така и во група.