Црногорскиот мафијаш преживеа, идентитетот на Македонецот што сакаше да го убие се уште непознат

11 јуни, 2020
crnogorec

Црногорскиот мафијаш Радоје Звицер, на кого беше пукано во Украина го прежиевеа атентатот. Тој на напуштил болницата во Киев и е пуштен на домашно лекување. Радоје беше водач на озогласениот Кавачки клан.

За неговиот обид за увиство беше уапсена четворочлена група од Србија и од Црна Гора.Полицијата во Украина се уште не го соооштува идентитетот на македонскиот државјанин што бил дел од оваа група платени убијци.

Тие го одредиле датумот за убиство и ја чекале жртвата пред неговата куќа.Откако испалиле пет куршуми сторителите влегле во автомобил и го напуштиле местото. Стотина метри понатаму го запалиле и автомобилот за да ги уништат доказите-соопшти украинската полиција.