Доктор Несторовиќ ќе бара лек за короната со помош на изум од Никола Тесла. Спонзор на проектот, кој друг ако не Новак Џоковиќ

14 јуни, 2020
tesla

Доктор Бранислав Несторовиќ најави дека српскиот тенисер Новак Ѓоковиќ ќе финанисра производство на апарат на база на изум на Никола Тесла со пулсно електормагнетно поле кое ќе помага да лечи инфекции и запирање на рани.

Овој апарат го измислил Никола Тесла во 1906 година и може да помогне во лечење на многу болести па и за короната.

Допрва ќе се слушне за апаратот нарпавен на база на калемот на Тесла. Се собира група на инжинери, а Ноле сето тоа ќе го финансира и ќе го подари на болниците во Србија-објасни докторот.