ГОРИ ВО ЦРНА ГОРА!! СРБИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА ВЕРАТА Е ПОЈАКА ОД СИТЕ БАГЕРИ ДОДЕКА МИЛО ЏУКАНОВИЌ ИМ ГИ СРАМНУВА СО ЗЕМЈА НЕЛЕГАЛНИТЕ ЦРКОВНИ ГРАДБИ!! Што ќе се “изроди” од овој циркус ќе видиме… (видео)

10 јуни, 2020
crna gora

После утринското уривање, на каменот остануваше камен од резиденцијата на манастирот Свети Василиј кај Улцињ, но една сцена е доказ за победата на верата и љубовта над уништувањето и силата. На урнатините и ужасната глетка што ја оставија црногорските ископувачи и специјалните сили, акатистот беше послужен на Свети Василиј, а верните се собраа да покажат дека не се откажуваат од својата борба за заштита на светците.

Жителите на Улцињ и Бриска Гора, на кои не им беше дозволено полицијата да пристапи кон манастирот за време на утринското рушење, се собраа и се молеа во дует до Свети Василиј од Острог.

Плачот на монахињи можеше да се види на снимките од уривањето и ѕвоната ѕвонеа за време на спроведувањето на оваа срамна одлука на властите.