Хаосот во Црна Гора не стишува. Будва е на ред. Градоначалникот ГО ИСКИНАЛ решението за разрешување… (видео)

13 јуни, 2020
Хаосот во Црна Гора не стишува. Будва е на ред. Градоначалникот ГО ИСКИНАЛ решението за разрешување… (видео)

Претседателот на општинското собрание на Будва, Крсто Радовиќ, ја искина одлуката која ја донеле пратеничките Анџела Ивановиќ (Црногорска) и Снежана Куч (ДПС) за разрешување на градоначалникот Марко Царевиќ како и за самиот Крсто Радовиќ.

Куч, која била назначена за вршител на должноста претседател на парламентот од 17 члена на ДПС, СД, Црногорска и од независниот советник Стеван Џаковиќ, побарала од Радовиќ да ја завери одлуката, затоа што тоа е предуслов тие да бидат објавени во Службен весник.

Радовиќ одговорил дека решенијата се нелегални, и ги искинал пред да и ги предаде на Куч.