Исчезнаа “трагите” на украдените пари од времето на Милошевиќ на Кипар.Во Србија исчезнаа хард дискови со докази дека политичари во тоа време се украдени од Србија повеќе од 3 милијарди долари јуни 11, 20201min

11 јуни, 2020
balkan

Голема афера ја тресе Србија.Наречена е „кипарски пари“ кои наводно биле пренесени во Кипар во времето на Слободан Милошевиќ.

Хард дисковите на кои биле напишани имињата на политичарите кои ги однеле парите на Кипар кој во деведесеттите години беше даночен рај, пред  десетина години на тогашните српски власти им ги предала поранешната хашка обвинителка Карла Дел Понте.

Но, сега од дисковите нема ни трага ни глас. Не се заведени како доказен матријал ниту пак постои било каков пишан документ во Обвинителството. Се претпоставува дека во период од неколку години од Србија на Кипар се однесени околу три милијарди долари.