Пред корона вирусот и сега: Како изгледаат познатите места во градовите на поранешна Југославија?

17 април, 2020
vesti

Најфрекфентните  улици, плоштади и туристички атракции во големите градови на поранешна Југославија сега се потполно празнини.

Откако Светската здравствена организација прогласи пандемија на корона вирус, повеќето жители низ целиот свет се ставени во карантин.

Во некои земји, полицискиот час е исто така во сила, односно забрането движење на отворено во одредени периоди од денот и / или вечерта. Имено, се советува да го напуштите домот само во најитни ситуации. Најфрекфентните улици, плоштади и туристички атракции сега се целосно празни.

#ОстаниДома и од удобноста на сопствената фотелја погледнете како изгледале познатите места од поранешна Југославија пред корона вирусот, како изгледаат денес.