СКАНДАЛ на судењето на Дарко Шариќ! Кој од кого е поголем лопов…

4 јуни, 2020
balkan

Дарко Шариќ, кој е на судење поради сомневање дека испрал 22 милиони евра, денеска е казнет со парична казна од 150.000 динари, бидејќи заменик-обвинителот Саша Иваниќ го нарекол крадец зад судската говорница!

– Не е во моја природа да се изразам вака, но морам да кажам дека обвинителот е крадец! Ако она што го нарекувам крадец не е точно, зошто да не покрене постапка против мене заради тоа! Ти си крадец! Тој го даде мојот имот на Небојша Јоксовиќ, парцела од пет хектари на Златибор, која Јоксовиќ сега ја продава за 10 милиони евра – се обрати Шариќ пред судската комисија и заменикот обвинител, бидејќи како што тврди заменик-обвинителот, тој го конфискувал неговиот имот, а потоа го дал на сведокот – соработникот Небојша Јоксовиќ.

По ова обраќање судијата парично го казни Дарко Шариќ.

Патем, одбраната и денес побара изземање на обвинителот за организиран криминал Младен Ненадиќ, како и републичката обвинителка Загорка Доловац. Како што објаснува одбраната, Доловац и Ненадиќ не ги зеле предвид доказите што одбраната ги навела за време на претходното барање за изземање, тврдејќи дека Иваниќ не бил непристрасен. Адвокатите на одбраната тогаш изјавија дека обвинителот го штити Јоксовиќ од кривична одговорност за подготвување на убиството и дека за да го прикрие, заменик-обвинителот покрена нова постапка против Дарко Шариќ.

– Мислам дека ова барање треба да биде одбиено – рече обвинителот Иваниќ.