Толку од она “и во добро и во зло”! Вереницата го избркала од дома за да не ја зарази со коронавирус!

27 април, 2020
verenica

Деновиве на социјалните мрежи осамна едно необично писмо во кое млад човек го споделува своето емотивно искуство:

“Мојата вереница овој период работи од дома, додека јас и понатаму одам на работа. Се беше во ред додека не ми кажа дека јас ја загрозувам и дека е најдобро да се отселам некаде додека ова не заврши бидејќи можам да ја заразам. И реков дека и јас сум во ризик да бидам заразен, не сум среќен што морам да одам на работа, а и дека сега не сум во можност да се селам и да барам нов стан (не сакам да одам кај родителите бидејќи се стари и хронично болни), на што таа ми одговори дека морам да се снајдам.

Толку од она “и во добро и во зло, и во здравје и во болест. Засега живеам кај другар и кога ова ќе помине ќе побарам нов стан, а таа може да продолжи да живее сама, за да не ја загрозува никој. Разочаран сум и не ми паѓа на памет да се оженам со личност која во ваква ситуација ме брка на улица, мислејќи само на своето здравје”- заклучил тој.

Што мислите вие на оваа тема?