Бразил едвај излегува на крај со коронавирусот!

22 мај, 2020
бразил

Во Бразил во текот на изминатиот ден се регистрирани рекордни 1188 смтни случаи од коронавирусот, а заразени се преку 20 илјади луѓе, соопштило тамошното министерство за здравство.

Вкупниот број на заразени луѓе во оваа латиноамериканска земја е 310. 087, што ја става на трето место по број на инфицирани лица, зад САД и Русија.

И покрај големата бројка на заразени и починати лица, бразилскиот претседател Болсонаро не презема посериозни мерки за борба против коронавирусот.

На удар е сиромашното население, кое доколку се зарази нема опција за лекување во модерни болнички услови.