Бродот на тортурата отплива:Патниците ќе носат маски и без да имаат корона.

3 септември, 2020
брод


Стотици луѓе од Европа кои практикуваат со БДСМ го започнаа свое тематско крстарење што се случува секоја година. Околу 200 подржувачи на БДСМ пловеа во крстарец наречен „Брод за тортура“.

Во споредба со претходната година, тоа е околу 400 лица помалку. Многумина ги заменија своите билети за оваа година со крстарењето во 2021 година. Билетот за патувањето помеѓу Констанца и Фридрихсхафен беше 67 евра за секој учесник.

Организаторите тврдат дека се преземени сите неопходни безбедносни мерки, како со употреба на маската, така и во однос на растојанието. “Оние кои учествуваа оваа година беа добро расположени. Во секој случај, не организиравме луда забава”, рече еден од организаторите.