Дали е ова работата од соништата? Тие ќе ве платат доколку им ги чувате островите!

3 септември, 2020
остров

За сите оние на кои им е преку глава од канцелариска работа од 9 до 17 часот, австралискиот гребен на ниските острови има решение.

Имено, тие бараат личност чија задача би била да ги чува островите и да се грижи за нив. На два тропски острови на 15 километри од Порт Даглас, Квинсленд, персоналот треба да се погрижи за одржување на зградите и инфраструктурата, што вклучува систем за соларна енергија и канализација и поврзување со тур-оператори. Услови, исто така, вклучуваат чистење на тоалетот и нега на растенијата.

За оние кои сакаат градски врева и гужва, оваа работа не е идеална, но затоа ќе најдете личност со авантуристички дух што ужива во мир и тишина.

Лице кое ги исполнува условите за оваа позиција треба да биде вредно, разноврсно, склоно кон живот во природа и без одбивност кон физичка работа. Потребно е искуство на работни места поврзани со инфраструктурата.

Помошник директор на гребенот, др. Марк Рид откри за УНИЛАД: “Луѓето кои ќе добијат работа ќе живеат на прекрасен остров што звучи многу привлечно, но грижата за него не е воопшто лесна. Употребата на вода и електрична енергија овде е ограничена, што нема да одговара на многумина”.

Австралиската агенција за управување со Големиот корален гребен не откри колку ќе добијат вработените, но понудата е повеќе од привлечна за младите авантуристи.