Доналд Трамп се криел во бункер откако демонстрантите ја опколиле Белата Куќа

1 јуни, 2020
profimedia-0513989759

Посебниот бункер кој се наоѓа под Белата Куќа е направен за засолнување на претседателот и и високи функционери во случај на терористички напад или слична вонредна ситуација.

Агентите на Тајната служба во спровеле претседателот на САД Доналд Трамп во петок вечерта, каде поминал еден час, во моментот кога Белата Куќа била опколена од демонстранти кои ги пробиле барикади и фрлале со камења.

Белата Куќа не сакала да го коментира овој настан со образложение дека не ги коментираат протоколите и одлуките, а истото го објавиле и од Тајната служба.

Не е познато дали во бункерот биле одведени и сопругата на Трамп, Мелани и нивниот 4 годишен син Барон, се наведува во медиумите и додаваат дека според протоколот сите што се под заштита на Тајната служба треба да бидат во бункерот.