Германците им “набија ГОЛЕМ КОЛ” на Грците! А Грците “ИФРИТ” ЛУТИ

27 април, 2020
Capture

Германскиот гаф кој Грците нема да им го простат: Во кампања за Ковид 19 Грција ја прикажале како дете на Турција

Кампањата на германското Министерство за здравство за давање информации за вирусот „Ковид-19“ предизвика бурни реакции на социјалните мрежи во Грција, бидејќи Грција се прикажува како дете кое го води жена од Турција.

На постер за кампањата со информации за корона вирусот на 16 јазици, се прикажани неколку луѓе со ознаки од различни земји, при што само Грција е прикажана како дете кое се држи за рака на жена со ознака Турција, објави „Катимерини“.

Гафот на Германија, според порталот, предизвика лавина реакции на социјалните мрежи, од кои најчест се среќава коментарот дека Германија нема чувство, но и дека намерно ја  направила оваа грешка.