Хигиенски клуч: Уред за секој што сака да се заштити од вирусот

26 април, 2020
клуч против корона

Една американска компанија на онлајн платформата за иновации „Kikstarter“ понуди интересен гаџет, „хигиенски“ клуч направен од цврсто парче месинг, што само по себе е антимикробно, а неговата употреба треба да го намали ширењето на бактериите при извршувањето на секојдневните задачи …

Сите оние кои, кои дури и по завршувањето на овој чудовиште (читај – корона!), сепак ќе се плашат од допирање на врати, банкомати, клучеви за лифт и слично, може да најдат решение во овој иновативен гаџет …

Светот се менува, промените веќе се случија и никој не знае каков ќе биде животот за неколку месеци. Песимистите ќе речат дека никогаш повеќе нема да бидат исти и дека сè ќе оди во пекол, оптимистите ќе речат дека наскоро сè ќе се врати на старо и ние ќе излеземе од сè како подобри луѓе, додека најреалните веројатно ќе признаат дека дури и самите не знаат – што ќе биде.

Во сето ова, еден ден сигурно ќе остане стравот, страв од допирање на сè, страв од допирање и блиски луѓе, а особено страв од допирање на предмети кои ги допираат многу луге – како рачките на вратите, клучеви за лифт, екран на допир во банката, банкомати. .

За сите нив, имаме добри вести, а тоа е овој иновативен клуч! ?

Може да се регистрирате со овој клуч уште од сега, при што цените почнуваат од 21 или повеќе долари. Поточно, за 21 долар ќе добиете само еден клуч, додека оние што се подготвени да платат највисока цена од 4.000 долари, ќе добијат комплет од 48 клучеви!

Па, ако се плашите од рачки на врати и слични работи, можеби ова е вистинското решение за вас!